Haberler

"Türkiye İMSAD’ın sektördeki çalışmalarından faydalanacağız"

Okka Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) M. Özgür Sezginer, Okyap Yapı Elemanları A.Ş.’nin Türkiye İMSAD’ın çalışmalarından faydalanmak için derneğe üye olduğunu belirtti.


Altyapı taahhüt işlerinin yanı sıra; hazır beton ve çeşitli prefabrik altyapı elemanları üretimi alanlarında faaliyet gösteren Okka Group şirketlerinden Okyap Yapı Elemanları A.Ş., Türkiye İMSAD üyeleri arasındaki yerini aldı. Okka Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) M. Özgür Sezginer ile Okka Group’u ve Türkiye İMSAD’a üye olma nedenlerini konuştuk.

Okka Group hakkında bilgi verir misiniz?

Okka Group, inşaat sektöründe edindiği 40 yılı aşkın deneyimi, sahip olduğu nitelikli insan gücü, rofesyonel yönetici kadrosu ve gerçekleştirdiği yatırımlarla; büyüyen, gelişen Türkiye’nin inşasında her geçen gün daha fazla sorumluluk üstleniyor. Uşak merkezli olarak 1960’lı yıllarda Kemalettin Okkaoğlu tarafından kurulan şirketlerimizin yönetim kurulunda şu anda ikinci ve üçüncü kuşak aile üyeleri yer alıyor.

Grup şirketlerinin faaliyet alanı nedir?

Oktaş A.Ş., altyapı taahhüt işlerinin yanı sıra; hazır beton ve çeşitli prefabrik altyapı elemanları üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Uşak merkez ve ilçelerinde kurulu 4 adet santrali ve agrega üretim ocaklarıyla bölgesinin en büyük üreticisi konumunda bulunuyor. İkinci şirketimiz Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve bölgenin en büyük “bimsblok” üreticisi olan Okyap A.Ş. Satış hinterlandımız İzmir merkez olmak üzere Çanakkale’den Eskişehir’e, Denizli’den Bodrum’a kadar uzanıyor. TSE ve UTO belgeli ürünlerimizle, kalite ve standartların bölgemizde yerleşmesi için çaba gösteriyoruz. Modern teknoloji ile donatılmış üretim tesislerimizde, bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, yarının vizyonu da şekillendiriliyor. Bu doğrultuda oluşturulan Ar-Ge departmanımız; firmanın sektöre olan profesyonel yaklaşımını ve sahip olduğu geniş perspektifi en doğru şekilde yansıtıyor. Okyap A.Ş., grubun inşaat sektöründeki gücünü artıran duruşu ve istikrarlı çizgisiyle, pazardaki payını her geçen gün büyütüyor.

Madencilik şirketiniz de var sanırım...

Evet, Güven Madencilik A.Ş.; grubumuzun inşaat sektörüne yönelik faaliyet gösteren bir diğer firması. Duvar blokları üretimimizin hammadde ihtiyacını ve piyasanın taleplerini karşılamak amacıyla, Kula ve çevresinde bulunan kendine ait ocaklarda pomza (scoria) madeni işliyor. 2010 yılı itibarıyla “yapı kimyasalları” üretimi ile ulusal pazara girerek faaliyet alanını genişleten Güven Madencilik A.Ş.; NO1 markası ile tamamıyla doğal, yanmaz iç ve dış cephe sıvaları üretmeye başladı. Kula bölgesindeki “pomza/scoria” ocaklarımızdan çıkarılan hammaddenin işlenmesiyle üretilen Agropomza ve Soilguard markalı ürünlerimiz de özellikle peyzaj ve topraksız tarım uygulamalarında büyük rağbet görüyor. Üretim ve hizmet anlayışını “sürdürülebilir kalite yönetimiyle” şekillendiren Okka Group; iş ortaklarına fayda sağlamak ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye İMSAD’a neden üye oldunuz? Bu üyeliğin şirketinize ne gibi katkıları olacak?

Türkiye İMSAD, inşaat sektörünün çatı kuruluşu ve sektör için başarılı çalışmalara imza atıyor. Biz de Türkiye İMSAD’a üye olarak hem sektörle iç içe olmayı hem de derneğin faaliyetlerinden yararlanmayı amaçlıyoruz. Türkiye İMSAD çatısı altında olmak şirketimize güç katacak.